Gastrotipy III

Přidal: | publikováno: 25. 02. 2012

Vážení přátelé, jsem opět zde. Tentokrát chci vzbudit inspiraci u vás, kteří jste křesťané a ctíte následující období půstu. Jistě tím vyhovím i některým „nemasožravcům“ a milovníkům dezertů. Popravdě jsem se rozhodl, že každý díl tohoto seriálu budu věnovat určité cílové skupině, prvně to byly ženy a nyní to jsou naši křesťanští bratři. Slibuji příznivcům vydatných masových jídel, že je v příštím díle rozhodně neopomenu.

Nuže:

Hruška dušená v čaji (Earl Grey s bergamotovou složkou) na bílém víně

Přivedeme do varu víno, do kterého přidáme čaj, cukr, hřebíček, badyán, skořici a poté vložíme hrušky. Na mírném ohni vaříme do změknutí. Poté odstavíme a necháme vychladnout. Můžeme servírovat se zredukovaným sirupem nebo zmrzlinou.

Suroviny:

4 oloupané hrušky zbavené jádřinců, Earl Grey, 1 l bílého vína, 300 g cukru krupice, 3 hřebíčky, 3 badyány, 1 skořice celá.

Bon appetite!

TOPlist