Pikantní hermelínové jednohubky

Přidal: | publikováno: 21. 01. 2011

Minule Vás v našich receptech zaujal nakládaný hermelín speciál. Setkali jsme se s nečekaným ohlasem, ale přišel nám také názor jedné čtenářky, že pořádala dívčí párty a celý hermelín je na holku trochu moc. Přinášíme tedy recept na menší hermelínovou pochoutku, aby i něžné pohlaví snadněji udrželo štíhlou linii :-)).

Ingredience:

  • hermelíny
  • česnek
  • sterilované beraní rohy (střední sklenice)
  • olivový olej
  • chilli omáčka nebo pasta
  • pepř
  • grilovací koření
  • bobkový list
  • nové koření

Příprava:

Česnek rozdělíme na stroužky a oloupeme. Část stroužků rozkrojíme na půl, část rozetřeme se solí v česnekovou pastu.

Hermelíny rozkrojíme na kostky. Do mísy vložíme vyrobenou česnekovou pastu, přidáme chilli omáčku, pepř a grilovací koření (je těžké odhadnout množství koření – neustále ochutnáváme a raději to s pikantností trochu přeženeme, olej ostrost zmírní). Vzniklou směsí důkladně pomažeme všechny strany kostek hermelínů.

Na dno vhodné nádoby (zavařovací sklenice, plastová dóza…) naskládáme na dno nakrájený česnek a celé beraní rohy, vrstvíme kostky hermelínu a každé volné místo prokládáme česnekem a beraními rohy. Přidáme pár kuliček nového koření a bobkový list.

Celé zalijeme olivovým olejem (pokud ho nemáme v dostatečném množství, nic se nestane, pokud ho smícháme v polovičním poměru se slunečnicovým olejem). Dáme pozor, aby všechny ingredience byly ponořeny. Zavíčkujeme nebo přetáhneme igelitovým sáčkem s gumičkou.

Necháme několik dní uležet, nejlépe aspoň týden (ale vydržte to:-)).

Dobrou chuť.

TOPlist