Recept: Králík na víně

Přidal: | publikováno: 9. 05. 2013

Představuji Vám jídlo, jež velmi ocení především milovníci vína, s nímž se v receptu vůbec nešetří. Králičí maso, které je zde použito, je navíc dietní, což se hodí pro začínající parné dny. Pokud se nebojíte zajímavých chutí podtržených vůní rozmarýnu, určitě vyzkoušejte.

Ingredience: Králičí stehna, cibule, česnek, rozmarýn, bobkový list, červené víno, řapíkatý celer, sůl, sádlo, rýžová mouka, med.

Na sádle osmažit nakrájenou cibuli, česnek, řapíkatý celer ,bobkový list a lžíci rozmarýnu. Po pár minutách přidat králičí stehna a dále smažit. Když jsou lehce dozlatova, přidat litr červeného vína. Dát do trouby a pod pokličkou péct, dokud se víno nezredukuje a maso není měkké.

Ke konci pečení oddělat pokličku a nechat vypařit co nejvíce tekutiny. Na hladko rozmixovat zeleninu spolu s namočenou rýžovou moukou, vrátit do hrnce, osolit, přidat lžičku medu, špetku sušeného rozdrceného rozmarýnu a ještě provařit. Vložit zpět králičí stehna a podávat :-).

kralik-na-vine

TOPlist